Waargebeurde verhalen

Waargebeurde verhalen over ongelukken. De mensen die hieraan meewerkten hebben een missie: dit mag niet meer gebeuren. Zij vertellen hun verhaal. Waar ging het mis? En waarom?

Ab verliest de controle over maaimachine

Ab en Rob werken al acht jaar samen als vrijwilliger voor Staatsbosbeheer. Maar dan verliest Ab de controle over de maaimachine. De voet van Rob is hersteld. Staatsbosbeheer heeft na het ongeluk maatregelen genomen.

Geraakt door een zelf gevelde boom

Koen van Zeeland werkt vijf jaar in de groensector. Daar komt abrupt een eind aan als hij onder de boom terecht komt die hij zelf net heeft geveld. Koen, nu uitvoerder in de glasvezeltechniek, kijkt terug op het ongeluk: hoe kon het gebeuren?

Ongeval met voersilo

Op 21 september 2015 vertrekt Daniël met de vrachtwagen naar een klant. Na het vullen van de silo gaat het vreselijk mis. Zijn collega Johan den Teuling kijkt terug op het ongeluk. Martin Schoemaker, general manager Feed Logistics bij Nijhof Wassink, pleit voor een norm of keuring voor veilige silo’s.

Staat er een silo op je erf? Dan ben jij als eigenaar verantwoordelijk voor de veiligheid. Gebruik de checklist veilige silo.